Israëlische pitabrood

Israëlische pitabrood
Bereidingstijd: 80 minuten
Personen: 18 stuks

Waan je in het middenoosten met deze heerlijk verse broodjes. De opties zijn eindeloos!

Ingrediënten

 • 1 kilo bloem
 • 2 zakjes gist
 • 2 tl suiker
 • 2 tl zout
 • 125 ml olijfolie
 • 625 ml lauwwarm water

Bereidingswijze

 1. Meng het water, de suiker en de gist in een kom en laat dit 10 minuten lang staan. Als de gist werkt vormt er na 10 minuten een schuimlaag.
 2. Neem een grote kom en doe hier de bloem in. Maak een kuiltje in de bloem en doe hier het zout en de olijfolie in. Begin te kneden en voeg beetje bij beetje het water toe totdat er een zacht deeg ontstaat.
 3. Kneed het deeg 10 minuten lang door zodat deze wat elastischer wordt. Dit kan je overigens ook doen met een elektrische mixer of een keukenmachine.
 4. Bedek de kom met deeg met een vochtige theedoek en laat het deeg een uur lang op een warme plek rijzen of totdat deze dubbel zo groot is.
 5. Neem het deeg uit de kom en verdeel deze in 18 stukjes. Vorm hier bolletjes van en laat deze 15 minuten lang rusten op een met bloem bestuift aanrecht, bedekt met een theedoek.
 6. Rol elk bolletje uit met een deegroller tot rondjes van ongeveer 3 mm dikte.
 7. Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius en leg een bakplaat in de oven. Zorg ervoor dat de oven en de bakplaat goed heet zijn voordat je de broodjes bakt.
 8. Leg de deegrondjes op de bakplaat en besprenkel ze met wat water. Bak de broodjes 5-6 minuten lang in de oven totdat ze verkleuren en oppoffen.
 9. De pitabroodjes kunnen, nadat ze zijn afgekoeld, bewaard worden in een plastic zak of worden ingevroren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here