Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4
Heerlijke Italiaanse Bol met Kip Salade, lekker als lunchgerecht! Dit recept heeft een lekkere frisse smaak door de koolsalade in combinatie met dragon en is gemakkelijk te bereiden. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 2 kippendijen
- 1 eetlepel olijfolie
- 125ml mayonaise
- 125ml zure room
- 2 eetlepels citroensap
- 2 theelepels mosterd
- 2 eetlepels verse dragon
- 1 eetlepel honing
- 4 stengels bleekselderij
- 100gr witte kool, in fijne reepjes gesneden
- 1 winterpeen, in fijne reepjes gesneden
- zout en peper
- 4 Italiaanse bollen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Smeer de kippendijen in met de olijfolie, plaats het op een bakplaat en zet het ongeveer 45 minuten in de oven tot de kip goudbruin is
- Laat de kip volledig afkoelen
- Verwijder de huid en trek het vlees van het bot in hapklare stukjes
- Meng de mayonaise, zure room, citroensap, mosterd, dragon en honing in een grote kom
- Was de bleekselderij, snij het in kleine stukjes en voeg het samen met de kool en winterpeen toe aan het mengsel
- Voeg als laatste de kip toe en breng het op smaak met zout en peper
- Beleg de Italiaanse bollen met de salade