Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 12
Italiaanse Pruimentaart, lekker, lekker, lekker! Wanneer je geen pruimen voor handen hebt kan je deze taart ook maken met bijvoorbeeld appels of peren. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 12 (ongeveer 900gr) rijpe pruimen
- 125ml melk
- 150gr boter
- 3 eieren
- 150gr kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-extract
- 250gr bloem
- 1,5 theelepel bakpoeder
- extra suiker of poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Zeef ondertussen de bloem en laat de boter voorzichtig smelten in een pan
- Was de pruimen, halveer ze en verwijder de pit
- Klop de eieren los samen met de suiker en vanille-extract tot een schuimig geheel
- Roer de gezeefde bloem en bakpoeder erdoor
- Roer vervolgens de gesmolten boter en de melk door het mengsel
- Giet een dun laagje deeg in de vorm, en vul de vorm met driekwart van de pruimen en vervolgens de rest van het beslag
- Leg de laatste pruimen er bovenop en druk ze licht in de taart beslag
- Strooi als laatste een beetje suiker over de taart en zet het 60 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de taart minimaal 10 minuten afkoelen voor het serveren
Benodigdheden
Oven, ronde bakvorm