Italiaanse Sponscake (pan di Spagna)

Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 8 personen

Ik noem deze cake ook wel lange vingercake omdat deze cake bijna precies hetzelfde smaakt als de welbekende koekjes. In Italië gebruikt men ‘pan di Spagna’ als basis voor de tiramisu maar hij is ook heerlijk gevuld met room en vers fruit of gewoon met wat poedersuiker.. Goditi! (enjoy!)

Ingrediënten

  • 4 grote eieren
  • 120 gram basterdsuiker
  • Mespunt zout
  • 1 tl citroenrasp of vanille extract
  • 120 gram cakemeel

Details

  1. Doe de eieren, basterdsuiker, zout en de vanille extract in een grote (!) kom. Mix dit voor zo'n 15-20 minuten met de elektrische mixer op de hoogste stand. Het beslag zal heel erg gaan opschuimen en toenemen in volume, en als je een eetlepel van het beslag op een bord zal leggen moet deze rechtop blijven staan.


  2. Zeef de cakemeel in delen boven de kom en spatel dit in delen door het beslag heen zodat het beslag luchtig blijft.


  3. Bak de cake 40 minuten lang in de voorverwarmde oven totdat deze gaar is. Zet de oven uit en laat de deur op een kiertje open zodat de cake langzaam af kan koelen.


  4. Neem de cake uit de oven en haal deze uit het bakblik en laat deze volledig afkoelen voordat je 'm serveert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here