Ingrediënten
- 4 Karbonades zonder bot
- 225gr Bacon
- 400gr Champignons in vieren
- 2 eetlepels Olijfolie
- 1/2 kopje bloem
- 2 losgeklopte eieren
- 1 kopje broodkruimels
- 4 eetlepels boter
- 4 eetlepelsl bloem
- 3 kopjes Rundvlees bouillon
- Zout en peper
Bereidingswijze
Om het varkensvlees te bereiden, snijd elke karbonade door de helft, door het midden, zodat er twee dunnere stukken vlees ontstaan. Je moet eindigen met 8 dun gesneden karbonades. Sla met een houten hamer of zware pan met platte bodem de karbonades tot ongeveer 6mm dikte. Kruid elk stuk vlees met een beetje zout en peper. Haal vervolgens het varkensvlees door de bloem, de losgeklopte eieren en de broodkruimels. Leg de gepaneerde karbonades opzij.
Snij de bacon in kleine stukjes. Bak vervolgens de stukjes 5-7 minuten in een grote koekenpan op matig vuur totdat het net knapperig begint te worden. Gebruik een schuimspaan om de bacon uit de pan te halen, waardoor het gesmolten vet in de pan achter blijft.
Voeg de champignons toe aan het vet dat nog in de pan zit en bak deze 5-7 minuten op middelhoog vuur totdat de champignons zacht en lichtbruin zijn. Gebruik wederom een schuimspaan om de champignons te verwijderen en zet deze apart.
Voeg 1-2 eetlepels olijfolie toe aan het spekvet, zodat u een zeer dunne gelijkmatige laag krijgt. Voeg de gepaneerde schnitzels toe en bak deze 2-3 minuten aan elke kant op matig vuur totdat ze goudgeel en doorbakken zijn. Bak de schnitzels in gedeelten en voeg zonodig olie toe.
Tip: Als er verbrande stukjes op de bodem van de pan achterblijven reinig deze dan met keukenpapier voordat u verder gaat.
Voeg boter en de bloem toe aan het overgebleven vet en zet de pan op middelhoog vuur. Klop het tot één geheel. Voeg daarna de bouillon toe en kook de saus voor een minuut of twee. Breng daarna de saus al roerend langzaam aan de kook. Laat de saus ongeveer 5 minuten al roerend doorkoken totdat de saus dikker wordt. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Voeg de champignons en de stukjes bacon toe aan de saus en laat het ongeveer een minuut koken.
Serveer de gebakken schnitzels met de saus en in boter gebakken spatzle.
Benodigdheden
Houten hamer