Japanse Pompoen En Tofu Soep

0
1996
japanse-pompoen-en-tofu-soep
japanse-pompoen-en-tofu-soep
Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4

Japanse Pompoen En Tofu Soep is echt het proberen waard! Vooral voor diegenen die van de Oosterse keuken houden! Smullen! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1kg pompoen
  • 1,5l water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 50ml ketjap
  • 2 eetlepels mirin (Japanse rijst wijn)
  • 100gr tofu blokjes
  • 75gr babyspinazie
  • 200gr gemengde paddestoelen mix
  • sesamzaadjes

Bereidingswijze

  1. Schil de pompoen en snij het in blokjes van ongeveer 1,5cm
  2. Breng 1,5 liter water aan de kook, voeg de pompoen toe en kook het beetgaar in 15 minuten
  3. Voeg de bouillonblokjes toe en roer het door tot ze zijn opgelost
  4. Voeg vervolgens de ketjap, mirin en tofu toe en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen
  5. Voeg de babyspinazie en paddenstoelen mix toe en kook het geheel nog voor ongeveer een halve minuut
  6. Serveer de soep in kommen en garneer het met een beetje sesamzaad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here