Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Japanse Pompoen En Tofu Soep is echt het proberen waard! Vooral voor diegenen die van de Oosterse keuken houden! Smullen! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1kg pompoen
- 1,5l water
- 2 blokjes kippenbouillon
- 50ml ketjap
- 2 eetlepels mirin (Japanse rijst wijn)
- 100gr tofu blokjes
- 75gr babyspinazie
- 200gr gemengde paddestoelen mix
- sesamzaadjes
Bereidingswijze
- Schil de pompoen en snij het in blokjes van ongeveer 1,5cm
- Breng 1,5 liter water aan de kook, voeg de pompoen toe en kook het beetgaar in 15 minuten
- Voeg de bouillonblokjes toe en roer het door tot ze zijn opgelost
- Voeg vervolgens de ketjap, mirin en tofu toe en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen
- Voeg de babyspinazie en paddenstoelen mix toe en kook het geheel nog voor ongeveer een halve minuut
- Serveer de soep in kommen en garneer het met een beetje sesamzaad