Japanse Zalmspiesen met Teriyaki Saus

0
1271
japanse-zalmspiesen-met-teriyaki-saus
japanse-zalmspiesen-met-teriyaki-saus
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4

Heerlijke en gezonde Japanse Zalmspiesen met Teriyaki Saus! Wat een genot! Serveer het samen met mie en gewokte verse groenten en je hebt een volledige maaltijd klaar in een handomdraai. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • gember, geschild en geraspt (ongeveer 3cm)
  • 2 teentjes uitgeperste knoflook
  • 90ml ketjap
  • 40ml Mirin (Japanse rijstwijn)
  • 3 eetlepels honing
  • 400gr zalmfilet

Bereidingswijze

  1. Doe de gember, knoflook, ketjap, Mirin en honing in een steelpan
  2. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen onder af en toe roeren op laag vuur
  3. Snijd ondertussen de zalm in blokjes (ongeveer 2 x 2cm) en rijg het aan de spiesen/saté prikkers
  4. Bestrijk de zalmspiesen met de saus en verhit de grillpan zonder olie of boter
  5. Gril de spiesen in de grillpan in ongeveer 3 minuten rosé
  6. Keer de zalm elke halve minuut om en bestrijk het telkens opnieuw met de saus
  7. Serveer de Zalmspiesen met de rest van de saus

Details

Tip: Serveer dit recept met mie en gewokte verse groente zoals courgette en wortel.

Benodigdheden

Spiesen/saté prikkers, grillpan

Boodschappen Boodschappen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here