Bereidingstijd: 15 minuten
Personen: 4
Jus van Rode Ui en Appelstroop smaakt heerlijk bij de meeste zelfgemaakte stampot maar je kan het ook serveren bij een lekker stukje vlees! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 3 rode uien
- 3 eetlepels boter
- 2 takjes rozemarijn
- 1 eetlepel appelstroop
- 130ml appelsap
- 1 theelepel maizena
- 1 theelepel warm water
- zout en vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Snijd de ui in ringen en verhit de boter in een koekenpan
- bak de rozemarijn 2 minuten en voeg vervolgens de ui toe
- Laat het geheel ongeveer 5 minuten bakken en verwijder vervolgens de rozemarijn
- Voeg de appelstroop en het appelsap toe en breng het aan de kook
- Los de maizena op in het water, voeg het toe en roer het geheel tot een gebonden jus
- Breng de Jus van Rode Ui en Appelstroop eventueel op smaak met zout en peper