Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Kaas Scampi Dip Met Stokbrood! Geniet van deze overheerlijke dip met stokbrood. Serveer het als voorgerecht of voor bij de borrel. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 eetlepel boter
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 75ml droge witte wijn
- 50ml verse limoensap
- 3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
- 250gr gepelde scampi’s
- zout en peper naar smaak
- 200gr ricotta
- 100gr geraspte kaas
- 50gr geraspte Parmezaanse kaas
- 1 stokbrood
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur
- Voeg de knoflook toe en fruit het voor ongeveer 2 minuten
- Voeg vervolgens de witte wijn, limoensap, peterselie (laat een theelepel achter voor de garnering) en scampi’s toe
- Breng het geheel op smaak met zout en peper en bak het tot de scampi’s ondoorzichtig zijn voor ongeveer 7 minuten
- Leg de scampi's op een snijplank en snij deze fijn
- Doe vervolgens de scampi's samen met de ricotta, geraspte kaas en de parmezaanse kaas in een grote kom
- Roer het goed door elkaar en verdeel het vervolgens over een ovenschaal
- Bak de dip voor ongeveer 15 minuten in de oven
- Laat het even afkoelen en garneren het daarna met de peterselie en serveer het met brood
Benodigdheden
Oven, ovenschaal