kaasbroodjes bakken. of 1 van mn andere broodrecepten proberen?
Ingrediënten
- 450 gram bloem
- 2 theelepels gist
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel suiker
- 2 eetlepels koude boter
- 2 eieren
- ongeveer 250 ml volle melk
- 1 kopje kaas
- 3 eetlepels gesmolten boter
Bereidingswijze
1. Combineer de bloem, gist, zout en suiker in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en meng dit met een vork door de bloem. Voeg de eieren toe en meng ook deze door de bloem. Verwarm de melk totdat deze lauwwarm is en voeg hier ongeveer 200 ml van aan het beslag toe.2. Meng het beslag totdat er een bal ontstaat en het nog wat plakkerig is. Als het deeg wat droog is voeg je er nog wat melk aan toe, beginnend met 2 eetlepels.3. Bestuif het aanrecht met wat bloem en kneed nu de geraspte kaas in het deeg totdat er een zacht en soepel deeg ontstaat. Leg het deeg in een kom en bedek deze met plastic folie. Laat het deeg 1-2 uur rijzen totdat deze verdubbeld is in omvang.4. Verdeel het deeg in 12 stukjes en rol hier bolletjes van. Bestuif het aanrecht opnieuw met bloem, leg de bolletjes hier op en bestuif ook deze met wat bloem. Bedek de bolletjes nu met een theedoek of plastic folie en laat ze ongeveer 20 minuten rijzen totdat ze wat boller gaan staan.5. Knijp de onderkant van de bolletjes zo goed dicht als je kunt en leg deze op een ingevette bakplaat zonder dat ze elkaar aanraken. Bedek ze nog een keer en laat ze nu nog 1-2 uur rijzen.6. Verwarm de oven voor op 180 graden en bestrijk de bolletjes met wat gesmolten boter. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de broodjes in ongeveer 20 minuten gaat en goudbruin. Leg de broodjes na het bakken gelijk op een rek of houten plank om af te koelen.