Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4
Ingrediënten
- 3 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
- kaneel
- suiker (geen klontjes)
- bloem
- 1 ei
Bereidingswijze
- Pak 3 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat dit ontdooien
- Strooi bloem op de ondergrond waar de bladerdeeg plakken op liggen zodat deze niet blijven plakken
- Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid een bakplaat voor met bakpapier
- Bestrooi de 3 plakken bladerdeeg met een mengsel van wat kaneel en suiker, de hoeveelheid is naar eigen keus. Vouw van iedere plak vervolgens 2 van de rechte buiten kanten horizontaal naar het midden
- Als u de bladerdeeg heeft gevouwen strooit u hier nog meer van het kaneel/ suiker mengsel overheen
- Vervolgens vouwt u de plak bladerdeeg nogmaals horizontaal naar het midden. Bestrijk beide kanten met een losgeklopt ei en strooi hier naar gelieve een beetje van het kaneel/suiker mengsel overheen
- Snijd de bladerdeeg in stukjes van ongeveer 5cm en verdeel de stukjes op de zijkant zodat je het mengsel van boven ziet zitten over de bakplaat
- Stop de bakplaat in de oven en zet een kookwekker met 20 minuten
- Na 20 minuten zijn de koekjes klaar. Eet smakelijk!
Benodigdheden
Oven