Kaneelkoekjes recept

0
3023
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4

Ingrediënten

  • 3 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
  • kaneel
  • suiker (geen klontjes)
  • bloem
  • 1 ei

Bereidingswijze

  1. Pak 3 plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat dit ontdooien
  2. Strooi bloem op de ondergrond waar de bladerdeeg plakken op liggen zodat deze niet blijven plakken
  3. Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid een bakplaat voor met bakpapier
  4. Bestrooi de 3 plakken bladerdeeg met een mengsel van wat kaneel en suiker, de hoeveelheid is naar eigen keus. Vouw van iedere plak vervolgens 2 van de rechte buiten kanten horizontaal naar het midden
  5. Als u de bladerdeeg heeft gevouwen strooit u hier nog meer van het kaneel/ suiker mengsel overheen
  6. Vervolgens vouwt u de plak bladerdeeg nogmaals horizontaal naar het midden. Bestrijk beide kanten met een losgeklopt ei en strooi hier naar gelieve een beetje van het kaneel/suiker mengsel overheen
  7. Snijd de bladerdeeg in stukjes van ongeveer 5cm en verdeel de stukjes op de zijkant zodat je het mengsel van boven ziet zitten over de bakplaat
  8. Stop de bakplaat in de oven en zet een kookwekker met 20 minuten
  9. Na 20 minuten zijn de koekjes klaar. Eet smakelijk!

Benodigdheden

Oven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here