Bereidingstijd: 40 minuten
Karamel Appel Muffins maak ik meestal op een droevige regenachtige zondagochtend.. Zo maak ik ondanks het slechte weer iedereen weer vrolijk. En dat begint al bij de geur die na enkele minuten uit de oven komt! Heerlijk! Dit recept is goed voor 12 stuks.
Ingrediënten
- 2 appels
- 1 eetlepel citroensap
- 250gr bloem
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 2 theelepels bakpoeder
- 75gr bruine basterdsuiker
- 60gr boter
- 100ml melk
- 100ml appelsap
- 1 losgeklopt ei
- karamelsaus
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C en vul een muffinvorm met papieren vormpjes
- Verwijder de klokhuizen van de appels en rasp één van de appels grof
- Snijd de andere appel in stukjes en besprenkel het met citroensap
- Zeef de bloem, kaneel en het bakpoeder en roer de basterdsuiker en geraspte appel erdoor heen
- Smelt de boter en meng dit met de melk, de appelsap en het losgeklopt ei
- Roer dit vervolgens door de bloem tot ze met elkaar vermengt zijn
- Verdeel het beslag over de papieren vormpjes
- Bedek het beslag met de stukjes appel en druk het een beetje in het beslag
- Bak de muffins 20 tot 25 minuten in de oven
- Laat de muffins 5 minuten afkoelen
- Schenk een beetje karamelsaus over de muffins
Benodigdheden
Oven, cupcakes bakvorm