Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 12
Deze Karamel Bananen Cakejes zijn om je vingers bij op te eten! Erg lekker en eenvoudig! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 175gr dadels
- 125ml kokend water
- 75ml plantaardige olie
- 100gr kristalsuiker
- 2 eetlepels gesmolten boter
- 2 eieren
- 1 theelepel vanille extract
- 125gr zelfrijzend bakmeel
- 1/2 theelepel zout
- 250gr geprakte banaan
- 75ml karamelsaus
- vanille ijs
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Doe de dadels in een kom en voeg het water toe
- Laat de dadels 10 mintuten wellen en hak het vervolgens fijn (bijna tot een puree) in een keukenmachine
- Klop vervolgens de olie samen met de suiker en boter tot een glad geheel
- Voeg vervolgens al kloppend één voor één de eieren toe
- Roer de vanille-extract, zelfrijzend bakmeel en zout door het beslag en mix het 1 minuut met een elektrische mixer op de laagste stand
- Meng vervolgens de dadels en banaan door het mengsel
- Schenk het beslag in een vierkante bakblik en zet het 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat de cake 5 minuten nagaren in de bakvorm en prik vervolgens kleine gaatjes (ongeveer om de 1,5cm) in de cake met een satéprikker
- Schenk de karamelsaus over de cake en laat het geheel 15 minuten staan zodat de saus in de cake trekt
- Snij de cake in 12 porties en serveer het met een beetje extra karamelsaus en een bolletje vanille-ijs
Details
Tip: In plaats van vanille-ijs kan je ook gerust slagroom gebruiken.
Benodigdheden
Oven, keukenmachine, mixer, bakblik