Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 14
Deze Karamel Kokos Koekjes zijn gemakkelijk zelf te maken en erg lekker. Heerlijk voor bij de koffie of gewoon om lekker van te snoepen!
Ingrediënten
- 100gr basterdsuiker
- 100ml water
- klontje boter
- 50ml room
- 125gr kokosrasp
- 14 biscuitjes
- chocoladesaus
Bereidingswijze
- Breng de suiker en het water onder voortdurend roeren aan de kook in een steelpannetje
- Laat het water al roerend verdampen op hoog vuur
- Voeg het klontje boter toe wanneer het mengsel een mooie bruine karamelkleur heeft en roer tot de boter is gesmolten en opgelost in het mengsel
- Voeg vervolgens de room toe en laat het ongeveer 10 minuten doorkoken op een laag vuur. Blijf het mengsel af en toe roeren
- Haal de pan van het vuur, zet het in koud water en klop de karamel tijdens het afkoelen tot een smeuïge massa
- Voeg de kokosrasp toe en meng het tot één geheel
- Verdeel het karamel kokos mengsel over de biscuitjes en laat vervolgens het mengsel volledig afkoelen
- Schenk een paar lijntjes chocoladesaus over de koekjes voor een mooie en lekkere afwerking
Details
Tip: Geen tijd om zelf karamel te maken? Smelt voldoende toffees in de magnetron en meng dit met het koksmengsel.