Karamel Kokospudding Taart

0
1870
karamel-kokospudding-taart
karamel-kokospudding-taart
Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 12

Karamel Kokospudding Taart, wat een feestje! Het lijkt lastig maar is relatief erg eenvoudig. De bodem bak je blind van tevoren en verder heb je geen oven nodig. De taart stijft vanzelf op in de koelkast. Erg lekker recept! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 150gr bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 115gr boter
  • 50ml koud water
  • 500ml volle melk
  • 125gr suiker
  • eigeel van 3 eieren
  • 30gr maizena
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150gr kokosrasp
  • 1 eetlepel boter
  • 175ml karamelsaus
  • 250ml slagroom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Mix de bloem, zout en suiker binnen een paar seconden in een keukenmachine
  3. Voeg de boter toe en mix het geheel door elkaar
  4. Voeg heel geleidelijk het koude water toe terwijl de keukenmachine aan staat. Mix het niet langer dan 30 seconden
  5. Kneed een bal van het deeg en rol deze vervolgens uit op een met een beetje bloem bestrooide werkblad
  6. Leg de deegbodem in de taartvorm en verwijder de uitstekende deegranden
  7. Bedek de deegbodem met een groot vel bakpapier en vul de taart met droge erwten of bonen
  8. Zet de taartbodem ongeveer 10 minuten in de oven totdat deze lichtbruin wordt
  9. Verwijder de vulling en bak de bodem nog eens 10 minuten in de oven
  10. Voor de pudding doe 450ml van de melk in een steelpan en meng al roerend de suiker erdoor op laag vuur
  11. Klop het eigeel tot een geheel en voeg al kloppend de helft van de warme melk door het eigeel
  12. Schenk het mengsel vervolgens terug in de pan met de rest van de melk
  13. Meng vervolgens de maizena door de resterende 50ml melk in een aparte kom tot het een dik geheel vormt
  14. Voeg dit mengsel ook toe aan de steelpan en verwarm het al roerend tot een glad geheel tot deze begint te pruttelen
  15. Haal de pan van het vuur en meng de vanille, 3/4 van de kokosrasp en de eetlepel boter erdoor
  16. Schenk 3/4 van de karamelsaus in de taartbodem gevolgd door de pudding
  17. Zet het geheel minimaal een nacht in de koelkast
  18. Haal de taart de volgende dag uit de koelkast, klop de slagroom stijf en verdeel het over de taart
  19. Strooi de resterende kokosrasp over de slagroom gevold door de resterende karamelsaus en klaar is je Karamel Kokospudding Taart!

Benodigdheden

Oven, keukenmachine, taartvorm ongeveer 22cm doorsnede

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here