Karamel zeezout siroop

Karamel zeezout siroop
Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 400 ml siroop

Ben je ook zo gek op koffie met allerlei smaakjes? Je wist vast niet dat je deze ook gewoon thuis kan maken. Je hebt een paar simple Ingrediënten nodig en wat tijd, maar dan heb je wel dagenlang lekkere karamel koffie’s en frappe’s.

Bereidingswijze

  • 300 gram witte suiker
  • 750 ml water (in 2 delen verdeeld)
  • 2 tl vanille extract
  • 1/2 tl zeezout
  • Details

    1. Zet een steelpannetje op het fornuis op middelhoog tot laag vuur en voeg de suiker en de helft van het water toe.


    2. Roer dit goed door zodat de suiker oplost. Stop met roeren wanneer het geheel begint te koken.


    3. Laat het nu zachtjes doorkoken op een laag vuur totdat het een lichtbruine karamel kleur krijgt (zie foto). Dit kan tussen de 25 en 45 minuten duren. Neem de karamel nu meteen van het vuur zodat deze niet verbrand.


    4. Verwarm nu apart de rest van het water en voeg dit voorzichtig toe aan de karamel. Roer alles goed door tot een siroop. Als de karamel want klonterig is kan je het pannetje na het toevoegen van het water nog even verwarmen.


    5. Voeg de zeezout en de vanille extract toe en roer dit goed door zodat de zout oplost. Laat de siroop 30 minuten lang afkoelen en bewaar deze vervolgens in de koelkast.

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here