Kastanje Pompoen Salade

0
2162
kastanje-pompoen-salade
kastanje-pompoen-salade
Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 4

De herfst staat voor de deur en daarom is het tijd voor een heerlijk herfst salade! Deze Kastanje Pompoen Salade past helemaal in het plaatje! Wat is nu leuker om na het zoeken van (tamme) kastanjes ze meteen te verwerken in een recept! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 2 rodebieten
  • 14 tamme kastanjes
  • 700gr pompoen in blokjes gesneden
  • olijfolie
  • zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 80gr gehakte walnoten
  • 80ml koolzaadolie
  • 3 eetlepels sinaasappelsap
  • 1 theelepel honing
  • 400gr gemengde sla

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 215°C
  2. Verwijder het loof en de wortel van de bieten en borstel ze schoon onder stromend water. Wikkel ze in folie en leg het op een bakplaat in de voorverwarmde oven voor ongeveer 50 minuten
  3. Maak ondertussen de kastanjes schoon (verwijder zonodig het stekelig jasje) en snijd ze in met een scherp mes. Zet hiervoor op de bovenkant van de kastanjes een kruisje
  4. Leg de kastanjes op een grote bakplaat, met de gesneden kant naar boven, en zet ze ongeveer 10 minuten in de oven. Als ze open springen kun je ze uit de oven halen en af laten koelen
  5. Hussel de pompoen met een beetje olijfolie, zout en peper, verdeel ze over de bakplaat en bak ze ongeveer 25 minuten in de oven
  6. Verhit ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur, voeg de gehakte walnoten toe en rooster het een paar minuten onder af en toe roeren
  7. Zet het vuur laag, haal ongeveer de helft van de noten uit de pan en zet ze apart, en voeg de olie toe
  8. Verhit het geheel voor ongeveer 5 minuten en roer vervolgens het sinaasappelsap, de honing en een snufje zout en peper door de dressing
  9. Haal het van het vuur en mix het in een keukenmachine tot een gladde massa
  10. Haal de groenten uit de oven wanneer ze klaar zijn en schil en snijd de bieten in partjes
  11. Pel de kastanjes met behulp van een mes en hak ze in kleine stukjes
  12. Leg de gemengde sla op een grote schaal en leg de bieten, pompoen en kastanjes erboven op
  13. Bestrooi het met de overgebleven walnoten, schenk de dressing over de salade en schep het voorzichtig door elkaar

Details

Het insnijden van de kastanjes zorgt ervoor dat de stoom kan ontsnappen en ze niet ontploffen in de oven.

Benodigdheden

Oven, keukenmachine

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here