Klik hier voor meer kerrie recepten.
Een klassieker die door velen is geliefd en daarom zeker de moeite waard om een keertje te maken.
Ingrediënten
- 6 stukken kip
- kerrie poeder
- peper, zout
- 2 tl honing
- 3 teentjes knoflook
- 120 ml sojasaus
- 1 ui
- 150 ml room
- verse koriander (optioneel)
Bereidingswijze
Bestrooi de kip met peper, zout en flink wat kerrie poeder en maak een marinade van de sojasaus, knoflook en de honing en leg de kip hier in. Laat de kip op z'n minst een half uurtje marineren. Zet een koekepan op het vuur en bak de kip hier aan beide kanten in aan. Snij de ui in grove stukken en bak ook deze mee. Schenk vervolgens de marinade in de pan samen met een scheut water en doe de deksel op de pan. Controleer de kip om de paar minuten en schenkt er steeds weer wat water bij als het vocht verdampt en draai de kip regelmatig om. Als de kip gaar is schenk je de room er bij en warm je dit een paar minuten mee. Serveer de kip met witte rijst en garneer eventueel met verse koriander.
Benodigdheden
koekepan