Kerrie Pompoen Soep

0
3346
kerrie-pompoen-soep
kerrie-pompoen-soep
Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4

Kerrie Pompoen Soep is een heerlijk voor- of lunchgerecht, lekker tijdens de koudere dagen van het jaar! Het is ook uitermate geschikt als voorgerecht . Ontzettend lekker en vrij eenvoudig te bereiden! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 1 kilo pompoen in stukjes gesneden (bewaar de pitten)
  • extra vierge olijfolie
  • zeezout en vers gemalen peper
  • snufje kerriepoeder
  • 1 fijngesneden ui
  • 3 teentjes fijngehakte knoflook
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 stengels citroengras, in ringen gesneden (alleen witte gedeelte)
  • 250ml melk
  • 250ml kokosmelk
  • 400ml groentebouillon
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • gehakte verse koriander
  • cayenne peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C
  2. Hussel de pompoen met een beetje olijfolie, zout en peper en verdeel ze over een bakplaat
  3. Verdeel de pompoenpitten over een andere bakplaat en besprenkel het met een beetje olijfolie en kerriepoeder
  4. Zet beide bakplaten ongeveer 20 minuten in de oven
  5. Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie in een koekenpan voor ongeveer 2 minuten
  6. Voeg de 2 eetlepels kerrie- en theelepel chilipoeder toe, roer het geheel door en laat het wederom 2 minuten bakken
  7. Voeg vervolgens de citroengras en pompoen toe en roerbak het geheel tot alles goed verhit is
  8. Haal de pan van het vuur en voeg geleidelijk al roerend de melk en kokosmelk toe
  9. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en pureer het geheel met behulp van een staafmixer
  10. Doe de soep terug in de pan en verwarm deze op matig vuur. Laat de soep niet koken om klonteren te voorkomen
  11. Voeg de citroensap, suiker en vissaus toe en roer het goed door
  12. Garneer de Kerrie Pompoen Soep met de geroosterde pompoenpitten, verse koriander en een snufje cayennepeper

Benodigdheden

Oven, staafmixer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here