Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4
Kerrie Pompoen Soep is een heerlijk voor- of lunchgerecht, lekker tijdens de koudere dagen van het jaar! Het is ook uitermate geschikt als voorgerecht . Ontzettend lekker en vrij eenvoudig te bereiden! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 1 kilo pompoen in stukjes gesneden (bewaar de pitten)
- extra vierge olijfolie
- zeezout en vers gemalen peper
- snufje kerriepoeder
- 1 fijngesneden ui
- 3 teentjes fijngehakte knoflook
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 stengels citroengras, in ringen gesneden (alleen witte gedeelte)
- 250ml melk
- 250ml kokosmelk
- 400ml groentebouillon
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel kristalsuiker
- 1 eetlepel vissaus
- gehakte verse koriander
- cayenne peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Hussel de pompoen met een beetje olijfolie, zout en peper en verdeel ze over een bakplaat
- Verdeel de pompoenpitten over een andere bakplaat en besprenkel het met een beetje olijfolie en kerriepoeder
- Zet beide bakplaten ongeveer 20 minuten in de oven
- Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie in een koekenpan voor ongeveer 2 minuten
- Voeg de 2 eetlepels kerrie- en theelepel chilipoeder toe, roer het geheel door en laat het wederom 2 minuten bakken
- Voeg vervolgens de citroengras en pompoen toe en roerbak het geheel tot alles goed verhit is
- Haal de pan van het vuur en voeg geleidelijk al roerend de melk en kokosmelk toe
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en pureer het geheel met behulp van een staafmixer
- Doe de soep terug in de pan en verwarm deze op matig vuur. Laat de soep niet koken om klonteren te voorkomen
- Voeg de citroensap, suiker en vissaus toe en roer het goed door
- Garneer de Kerrie Pompoen Soep met de geroosterde pompoenpitten, verse koriander en een snufje cayennepeper
Benodigdheden
Oven, staafmixer