Bereidingstijd: 75 minuten
Personen: 12
Deze ontzettend lekkere Kersencake recept is heerlijk bij de koffie of zelfs als nagerecht met een flinke lepel slagroom. Eet smakelijk!
Ingrediënten
- klontje boter
- 650gr kersen op siroop
- 200gr boter
- 200gr kristalsuiker
- 3 eieren
- 175gr zelfrijzend bakmeel
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 150gr amandelschaafsel
- 100ml Griekse yoghurt
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C en vet een vierkante bakvorm in met een klontje boter
- Laat de kersen uitlekken en vang het siroop op
- Klop de boter samen met de kristalsuiker en eieren tot een glad mengsel
- Voeg het bakmeel, opgevangen siroop (ongeveer 75ml) en kaneelpoeder toe en klop het tot een mooi glad beslag
- Roer de amandelschaafsel en vervolgens de Griekse yogurt door het beslag
- Vul de bakblik met een dun laagje beslag en een derde van de kersen
- Doe de helft van de resterende beslag en wederom een derde van de kersen in de vorm
- Schenk de rest van het beslag in de vorm en beleg deze met de rest van de kersen
- Druk de kersen met je vingertop in het beslag
- Bak de cake in 40 minuten gaar in de oven
- Bestrooi de kersencake royaal met poedersuiker
Details
Tip: Garneer de cake met verse kersen.
Benodigdheden
Vierkante bakvorm 20cm