Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 150 minuten
Personen: 6-8
Geniet nu van je eigen kersentaart. Het recept is erg makkelijk en natuurlijk heerlijk om op te eten.
Ingrediënten
- 230 gram harde boter
- 325 gram bloem
- 1 tl zout
- 4 el suiker
- 4 el ijswater
- 2 blikjes (a 430 gram) kersen taart en vlaaivulling
Bereidingswijze
- Snijd de boter in stukken en doe deze samen met de bloem, zout en suiker in de keukenmachine. Zet deze aan totdat je een kruimelige massa krijgt.
- Schenk het ijswater erbij terwijl de machine aanstaat totdat er een bal ontstaat. Heb je geen keukenmachine, dan is het deeg ook makkelijk met de hand te maken.
- Verpak het deeg in folie en laat deze 1-2 uurtjes rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een met bloem besprenkeld aanrecht en bedek hier een rond bakblik van ongeveer 20 cm mee.
- Vul het bakblik nu met de kersen en bak de taart 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
- De taart is klaar wanneer de randen goudbruin zijn.