Kersentaart recept

Voorbereiding: 20 minuten
Bereidingstijd: 150 minuten
Personen: 6-8

Geniet nu van je eigen kersentaart. Het recept is erg makkelijk en natuurlijk heerlijk om op te eten.

Ingrediënten

  • 230 gram harde boter
  • 325 gram bloem
  • 1 tl zout
  • 4 el suiker
  • 4 el ijswater
  • 2 blikjes (a 430 gram) kersen taart en vlaaivulling

Bereidingswijze

  1. Snijd de boter in stukken en doe deze samen met de bloem, zout en suiker in de keukenmachine. Zet deze aan totdat je een kruimelige massa krijgt.
  2. Schenk het ijswater erbij terwijl de machine aanstaat totdat er een bal ontstaat. Heb je geen keukenmachine, dan is het deeg ook makkelijk met de hand te maken.
  3. Verpak het deeg in folie en laat deze 1-2 uurtjes rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 200 graden. Rol het deeg uit op een met bloem besprenkeld aanrecht en bedek hier een rond bakblik van ongeveer 20 cm mee.
  5. Vul het bakblik nu met de kersen en bak de taart 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. De taart is klaar wanneer de randen goudbruin zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here