Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 8
Limoen, room en een boterachtige koekjesbodem! Deze voortreffelijke oven gebakken traktatie is een verfrissende en heerlijke afsluiting van een gezellig diner met vrienden of familie.
Ingrediënten
- 300gr volkoren biscuits
- 150gr gesmolten boter
- 1 blikje gecondenseerde melk (ongeveer 400gr)
- eigeel van 3 middelgrote eieren
- geraspte schil en sap van 4 limoenen
- 400ml slagroom
- 1 eetlepel poedersuiker
- extra limoenschil om te garneren
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 Celcius
- Verkruimel de biscuits in een keukenmachine en meng het vervolgens met de gesmolten boter
- Verspreid het mengsel over de bodem en de zijkanten van een taartvorm (doorsnede van ongeveer 22cm)
- Bak in de oven gedurende 10 minuten
- Laat de koekjesbodem afkoelen
- Doe de eidooiers in een grote kom en klop een minuut met een elektrische mixer
- Voeg de gecondenseerde melk toe en klop gedurende 3 minuten
- Voeg dan de schil en sap toe en klop nogmaals 3 minuten
- Schenk de vulling in de gekoelde bodem en zet het geheel terug in de oven gedurende 15 minuten
- Laat de Key Lime Pie in de koelkast afkoelen gedurende minstens 3 uur
- Verwijder de taart voorzichtig uit de bakvorm en serveer het op een serveerschaal
- Garneer de bovenkant van de taart met slagroom en poedersuiker en maak het geheel af met extra limoenschil schaafsel
Benodigdheden
Keukenmachine, taartvorm (ongeveer 22cm doorsnede), elektrische mixer