Key Lime Pie (Limoentaart)

0
2807
key-lime-pie
key-lime-pie
Bereidingstijd: 55 minuten
Personen: 8

Limoen, room en een boterachtige koekjesbodem! Deze voortreffelijke oven gebakken traktatie is een verfrissende en heerlijke afsluiting van een gezellig diner met vrienden of familie.

Ingrediënten

  • 300gr volkoren biscuits
  • 150gr gesmolten boter
  • 1 blikje gecondenseerde melk (ongeveer 400gr)
  • eigeel van 3 middelgrote eieren
  • geraspte schil en sap van 4 limoenen
  • 400ml slagroom
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • extra limoenschil om te garneren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 Celcius
  2. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine en meng het vervolgens met de gesmolten boter
  3. Verspreid het mengsel over de bodem en de zijkanten van een taartvorm (doorsnede van ongeveer 22cm)
  4. Bak in de oven gedurende 10 minuten
  5. Laat de koekjesbodem afkoelen
  6. Doe de eidooiers in een grote kom en klop een minuut met een elektrische mixer
  7. Voeg de gecondenseerde melk toe en klop gedurende 3 minuten
  8. Voeg dan de schil en sap toe en klop nogmaals 3 minuten
  9. Schenk de vulling in de gekoelde bodem en zet het geheel terug in de oven gedurende 15 minuten
  10. Laat de Key Lime Pie in de koelkast afkoelen gedurende minstens 3 uur
  11. Verwijder de taart voorzichtig uit de bakvorm en serveer het op een serveerschaal
  12. Garneer de bovenkant van de taart met slagroom en poedersuiker en maak het geheel af met extra limoenschil schaafsel

Benodigdheden

Keukenmachine, taartvorm (ongeveer 22cm doorsnede), elektrische mixer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here