Ingrediënten
- 1 doosje witte rijst
2 kipfilets
2 paprika's
1 ui
2 teentjes knoflook
2 selderij stengels (en evt de blaadjes)
1 grote winterpeen
1 theelepel kurkuma
Zout en peper
2 eetlepels sojasaus
1/2 eetlepel worchester saus
1 eetlepel olie
Koriander
Bereidingswijze
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking samen met wat zout en de kurkuma. Breng vervolgens een pan water met zout aan de kook. Als het water kookt voeg je de kip toe en kook je deze gaar. Snijd alle groenten zéér fijn. Zet een koekenpan op het vuur en verwarm hier de olie in. Voeg hier de ui en de knoflook aan toe en bak deze kort totdat de ui glazig is. Voeg de rest van de groenten toe en bak deze in ongeveer 5 minuten op middel hoog vuur samen met wat peper en zout. Voeg de sojasaus en de worchester saus toe en zet het vuur uit. Trek met 2 vorken (of met je vingers) de kip uit elkaar in kleine stukjes. Meng nu de rijst samen met de kip en de groenten door elkaar en voeg evt nog wat sojasaus naar smaak toe. Garneer de rijst met wat koriander.