Kip Nuggets

0
2052
Kip Nuggets
Kip Nuggets
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Kip Nuggets zelf maken is zoveel gezonder.

Kip nuggets zijn een populaire voedseloptie die worden gemaakt door kippenvlees te combineren met verschillende ingrediënten zoals paneermeel, kruiden en andere toevoegingen. Meestal gefrituurd en geserveerd als fastfood bij verschillende restaurants en fastfoodketens over de hele wereld.

Tyson Foods heeft de nuggets uitgevonden in de jaren 1950. Ze werden aanvankelijk op de markt gebracht als een handige en smakelijke snack en werden snel populair vanwege hun eenvoudige bereiding en heerlijke smaak.

In de loop der jaren is de populariteit blijven groeien, met veel fastfoodketens die ze als menu-item aanbieden. Er zijn echter ook zorgen gerezen over de voedingswaarde en de toevoegingen die worden gebruikt bij de productie.

Sommige studies hebben gesuggereerd dat het consumeren van te veel kip nuggets schadelijk kan zijn voor de gezondheid.  Ze bevatten vaak veel natrium, vet en calorieën bevatten. Bovendien kunnen sommige kip nuggets conserveermiddelen en andere toevoegingen bevatten die niet gezond zijn voor het lichaam.

Ondanks deze zorgen blijven ze een populaire voedseloptie over de hele wereld. Veel restaurants en fastfoodketens blijven ze op hun menu’s aanbieden. Er zijn zelfs gespecialiseerde kip nugget restaurants die zich richten op liefhebbers van dit specifieke voedsel.

In de afgelopen jaren is er ook een groeiende trend naar gezondere en meer natuurlijke versies van deze nuggets. Sommige bedrijven hebben op deze vraag gereageerd door kip nuggets te maken die zijn gemaakt van hele ingrediënten, zonder toegevoegde conserveermiddelen of andere toevoegingen.

Al met al zijn kip nuggets een geliefd voedsel dat al tientallen jaren bestaat. Hoewel er enige zorgen zijn over hun voedingswaarde, blijven ze een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een snelle en lekkere maaltijd onderweg.

Klik hier voor meer snacks

Ingrediënten

  • 600 gram kipfilet
  • 100 gram cornflakes
  • 2 eieren
  • 50 gram aardappelmeel
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 2 eieren
  • zout en versgemalen peper

Bereidingswijze

Snijdt de kipfilet ongeveer in de grote van dobbelstenen en doe de cornflakes in een zak. Plet de cornflakes met de hand of met een deegroller tot fijne kruimels. Doe de cornflakes in een kom en meng het aardappelmeel erdoor. Verhit de frituur tot 180 ºC. Bestrooi de kipblokjes met peper, kerriepoeder en zout en klop daarna de eieren los. Haal de kip door het geklutste ei en de blokjes daarna door de cornflakes met aardappelmeel wentelen. Druk dit alles goed aan. Frituur de kipblokjes met een stuk of 6 tegelijk in 4-5 minuten gaar en krokant. Serveer dit met bijvoorbeeld gebakken krieltjes en gemengde sla.

Benodigdheden

Frituurpan

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here