Kip roerbakschotel

Kip Roerbakschotel
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olie
  • 2 winterpenen, in dunne plakjes gesneden
  • 1/2 broccoli in roosjes
  • 500 gram kipfilet in blokjes
  • 4 teentjes knoflook uit de knijper
  • 60 ml sojasaus met minder zout
  • 60 ml kippenbouillon
  • 3 el honing
  • 2 tl maïzena
  • Snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op het gasfornuis en breng het water aan de kook. Voeg wat zout en de groenten toe en blancheer deze zo'n 3 minuten lang. Giet de groenten af en spoel deze af onder koud water.
  2. Doe de olie in een koekenpan of wok en besprenkel de kip met peper en zout. Leg de kipstukjes in de pan, zodat ze allemaal de bodem raken en bak ze in ongeveer 4 minuten per kant gaar.
  3. Voeg de knoflook toe en bak deze zo'n 30 seconden mee.
  4. Voeg de groenten toe en bak deze kort mee zodat ze weer warm worden.
  5. Doe de kippenbouillon, sojasaus en de honing in een kommetje en meng dit met een garde.
  6. Doe de Maïzena en een eetlepel water in een schaaltje en meng dit.
  7. Voeg het kommetje met sojasaus toe aan de pan en verwarm dit zo'n 30 seconden.
  8. Voeg nu het schaaltje met maïzena toe en breng dit aan de kook. Kook het geheel een minuut lang door of totdat de saus wat dikker wordt.
  9. Serveer direct met witte rijst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here