Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 6
Heerlijke Kip Tandoori met Rijst met een zelfgemaakte marinade! Met een enorme variatie aan ingrediënten kan iedereen tegenwoordig een verrukkelijk wereldgerecht maken! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 750gr kipfilet in blokjes gesneden
- 3 eetlepels yoghurt
- 1/2 theelepel kardemom poeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel kaneelpoeder
- 1/2 theelepel venkelzaad
- 1/2 theelepel zout
- 1 theelepel garam masala
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels plantaardige olie
- 600gr rijst
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 3 tomaten
- 5 eetlepels tandoori kruidenpasta
- 375gr creme fraiche
- handjevol verse koriander, fijngesneden
Bereidingswijze
- Doe de blokjes kipfilet in een grote kom en meng dit met de yoghurt, kardemom poeder, chilipoeder, paprikapoeder, kaneelpoeder, venkelzaad, zout, garam masala, citroensap en olie
- Dek de kom af en laat de marinade minimaal 20 minuten intrekken
- Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking
- Hak de knoflook fijn en snij de ui en tomaten in kleine stukjes
- Wok de gemarineerde kipfilet op hoogvuur ongeveer 3 minuten zonder extra olie of boter te gebruiken
- Haal de kip uit de pan en bak vervolgens de knoflook en ui in dezelfde pan
- Roer de tandoori kruidenpasta door het geheel
- Voeg vervolgens de creme fraiche toe en roer het goed door
- Voeg als laatste de tomaat en kip toe en laat het 5 minuten zachtjes pruttelen
- Garneer het geheel met verse koriander en serveer de Kip Tandoori met rijst
Details
Tip: Serveer de Kip Tandoori met sperzieboontjes of peultjes.
Onder punt 6 wordt zeker bedoeld, knoflook en ui i.p.v. kip.
Ga ik zeker een keer maken, beter als uit pot of zakje.
Groeten, Tveer
Hi Tilly, je hebt gelijk. Foutje! Ik heb het aangepast. Groetjes, Sabine!