Kip Teriyaki met Mie

0
53405
kip-teriyaki-met-mie
kip-teriyaki-met-mie
Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 4

Kip Teriyaki met Mie is een heerlijk oosters gerecht dat gezond is en binnen enkele minuten op tafel staat! Ideaal als je niet zo veel tijd hebt en toch iets verrassends wilt serveren. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 125ml ketjap
  • fijngehakte gember (ongeveer 3cm)
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 125ml plantaardige olie
  • 500gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • 275gr mie
  • 2 eetlepels plantaardige olie
  • gember in fijne reepjes gesneden (ongeveer 4cm)
  • 4 fijngesneden lente uitjes
  • 200gr gesneden paksoi
  • 125gr taugé

Bereidingswijze

  1. Meng de bruine suiker, ketjap, fijngehakte gember, knoflook, witte wijnazijn en 125ml plantaardige olie in een grote kom en voeg de stukjes kip toe
  2. Zet de kip in marinade minimaal 20 minuten afgedekt in de koelkast
  3. Kook ondertussen de mie gaar volgens de instructies op de verpakking
  4. Verhit één eetlepel olie in een wok en bak de kip in ongeveer 2 minuten gaar op matig tot hoog vuur
  5. Haal de kip uit de pan en zet het opzij
  6. Verhit de rest van de olie in de wok en bak de reepjes gember en lente ui ongeveer 2 minuten op hoog vuur
  7. Voeg de kip en paksoi toe en wok het nogmaals 2 minuten op hoog vuur
  8. Haal de pan van het vuur en voeg als laatste de taugé toe
  9. Serveer de Kip Teriyaki samen met de reeds bereide mie

Boodschappen Boodschappen

1 REACTIE

  1. Heerlijk recept! 1 vraaagje: is het de bedoeling dat de kip uit de marinade geschept wordt en dan gebakken? Als je namelijk kip en marinade samen in de pan gooit, zit er nogal wat vloeistof bij (125 ml ketjap en 125 ml olie) en wordt het meer stoven dan bakken. Ik heb uiteindelijk de vloeistof afgegoten en de kip alsnog gebakken…
    Maar de smaken waren heerlijk en dit gaan we zeker vaker eten!

  2. Lekker recept, ik heb er nog gesneden champignons aan toe gevoegd en drie keer de hoeveelheid tauge, smaakt dan minder zoet en stroperig maar toch komen de smaken van de soyasaus en gember er nog lekker door. Simpel om te maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here