Bereidingstijd: 50 minuten
Personen: 2-3 personen
Ook gek op Indiaas eten? Kip Tikka masala is erg leuk om te maken en het resultaat is altijd heerlijk en vol van smaak.
Ingrediënten
- Voor de marinade:
- 400 gram kippen dij, in blokjes gesneden
- 125 ml yoghurt, naturel
- 3 teentjes knoflook, fijn geraspt
- 1/2 eetlepel gember, fijn geraspt
- 1 tl garam masala
- 1/2 tl kurkuna
- 1/2 tl komijnpoeder
- 1/4 tl chilipoeder* (optioneel)
- 1/2 tl zout Voor de saus:
- 1 el olie
- 1 el boter
- 1 kleine ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijn geraspt
- 1/2 el gember, fijn geraspt
- 3/4 tl garam masala
- 3/4 tl komijnpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl koriander poeder
- 200 gram passata of tomato frito
- 1/2 tl chilipoeder* (optioneel)
- 1/2 tl zout
- 150 ml room 1/2 tl bruine suiker 60 ml water (indien nodig) Verse koriander ter garnering
Bereidingswijze
- Doe de kip samen met alle ingrediënten voor de marinade in een kom en meng dit zodat alle kip is bedekt met marinade. Laat de kip minstens 10 minuten marineren. Als je genoeg tijd hebt kan je de kip ook de dag van te voren al in de marinade leggen.
- Verhit de olie op hoog vuur in een grote pan en leg de kip stukjes hier in. Zorg ervoor dat ze allemaal de bodem raken. Braad de kip ongeveer 3 minuten per kant aan zodat ze bruin worden. Haal de kip uit de pan en bewaar deze apart (ze zullen verder garen in de saus).
- Smelt de boter in dezelfde pan op middelhoog vuur en bak de ui hier in totdat deze zacht wordt.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak dit een minuut lang mee zodat de aroma's vrijkomen. Voeg nu alle kruiden (behalve de chili poeder) toe en bak dit een paar minuten lang mee zodat ook hierbij de aroma's vrijkomen.
- Voeg nu de passata, chili poeder en het zout toe. Zet een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat de saus zo'n 15 minuten sudderen terwijl je regelmatig roert totdat de saus is ingedikt en donkerbruin van kleur geworden is.
- Roer de room en de bruine suiker door de saus. Voeg de kip toe en laat het geheel nog zo'n 8-10 minuten doorkoken zodat de kip verder kan garen en de saus kan indikken. Voeg als de saus te dik wordt wat extra water toe.
- Serveer warm, met basmati rijst en/of naanbrood.
Details
*voor kinderen of volwassenen die niet van pittig eten houden kan je de chili poeder weglaten.