Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Kipfilet Gemarineerd met Sinaasappel en Mosterd is een eenvoudig maar lekker gerecht dat je in een handomdraai op tafel zet. Ik serveer het meestal met gebakken aardappeltjes en sperziebonen, een goede combinatie met de verse sinaasappelsap, ui, honing en mosterd! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 4 stuks kipfilet
- 1 theelepels zeezout
- 1 theelepel vers gemalen zwarte peper
- 250ml vers geperste sinaasappelsap (ongeveer 2 sinaasappels)
- 1 fijngesneden ui
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels grove mosterd
- 2 eetlepels fijne mosterd
- 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 210°C
- Kruid de kip met een halve theelepel zout en de vers gemalen peper en zet het apart
- Doe de sinaasappelsap samen met de fijngesneden ui, honing en de overige halve theelepel zout in een kleine steelpan en breng het al roerend aan de kook
- Laat het ongeveer 3 minuten zachtjes pruttelen alvorens je de pan van het vuur haalt
- Voeg beide typen mosterd toe en roer het tot één geheel
- Doe de kip in een ingevette ovenschaal en giet de sinaasappel mosterd saus erover heen
- Zet het geheel 30 minuten in de oven
- Haal de schaal uit de oven en verdeel de kipfilet over 4 borden
- Voeg de boter toe aan de achtergebleven saus en roer het goed door
- Serveer de kipfilet met de sinaasappel mosterd saus
Benodigdheden
Oven