Kippensoep met linzen

Bereidingstijd: 95 minuten
Personen: 2-4 personen

Warm jezelf op met deze goed gevulde soep met kip, groenten en linzen. Vullend en super gezond.

Ingrediënten

  • 2 kippenbouten
  • 1.5 liter water
  • 1 laurierblad
  • 200 gram groene of bruine linzen
  • 200 gram wortels
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflookv
  • 1 selderij stengel
  • 1 paprika
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie ter garnering

Bereidingswijze

  1. Schenk het water in een soeppan en breng dit aan de kook samen met het laurierblad. Voeg de kippenbouten toe en laat dit een half uur doorkoken. Voeg de linzen toe en kook deze nog eens 45 minuten mee. Neem de kippenbouten uit de bouillon en haal het vlees van het bot af.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn en snijd de paprika, selderij en de wortel in kleine blokjes. Leg de tomaten kort in gekookt water en ontvel ze vervolgens. Snijdt ook deze in kleine blokjes.
  3. Doe alle groenten in de soep en kok deze zo'n 20 minuten mee of totdat ze gaar zijn geworden. Voeg de kip weer toe aan de soep en breng op smaak met peper en zout.
  4. Schenk de soep in kommen en garneer naar wens met verse peterselie. Eet smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here