Bereidingstijd: 25 minuten
Personen: 4
Dit kippensoep recept staat binnen een half uur op tafel en is ook nog eens gezond en lekker!
Ingrediënten
- 200gr wortel
- 1 stengel bleekselderij
- 1 prei
- 15gr boter
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 1 eetlepel citroensap
- 340ml geconcentreerde kippenbouillon met kipvlees (1 pot)
- 700ml water
- 30gr vermicelli
- zout en peper
- 1 snufje nootmuskaat
Bereidingswijze
- Snijd de wortel en de bleekselderij in kleine blokjes
- Was en snijd de prei in dunne ringen
- Verhit de boter in een soeppan en bak op laag vuur al roerend de wortel, bleekselderij prei en tijm gedurende 3 minuten
- Voeg de citroensap, bouillon en het water toe
- Breek de vermicelli boven de pan en breng het al roerend aan de kook
- Laat het 15 minuten zachtjes pruttelen
- Breng de soep op smaak met zout, peper en nootmuskaat