Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 2-4
Lekker bij de borrel of als makkelijke maaltijd met patat en salade.
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- Peper en zout
- 2 el paprikapoeder
- 1 ei, geklutst
- 1/2 kopje bloem
- 1 kopje paneermeel
- Olie
- 125 ml ketchup
- 60 ml azijn
- 1/4 kopje bruine suiker
- 1/2 tl kerriepoeder
- 1/2 ui, gefruit
Voor de saus:
Bereidingswijze
Snij de kipfilet in lange, dunne plakken en bestrooid deze met de kruiden. Haal de kip door de bloem, door het ei en vervolgens door de broodkruim. Verwarm een flinke laag olie in een koekenpan of zet de frituurpan aan en bak de kip rondom goudbruin. Leg ze na het bakken op wat keukenpapier. Doe de ingrediënten van de saus in een blender of keukenmachine en mix dit totdat er een gladde saus ontstaat. Eet smakelijk!