Bereidingstijd: 60 minuten
Personen: 10
Kitkat Maltesers Taart, daar hoef ik eigenlijk niet zo veel over zeggen.. Het is gewoon ontzettend lekker! Een explosie van chocolade! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 225gr bloem
- 400gr kristalsuiker
- 100gr cacaopoeder
- 4 theelepels (1 zakje van 16gr) bakpoeder
- 1 theelepel zout
- 250ml karnemelk
- 125ml zonnebloemolie
- 4 eieren
- 2 theelepels vanille-extract
- 250ml hete koffie
- 600gr chocolade
- 50gr boter
- 200gr basterd suiker
- chocolade hagelslag
- 8 Kitkat
- 2 zakjes Maltesers
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet twee ronde taartvormen in met boter
- Zeef de bloem in een grote kom en voeg de kristalsuiker, cacaopoeder, bakpoeder en zout toe en mix het geheel langzaam tot een droge massa
- Doe de karnemelk, zonnebloemolie, 3 eieren, en de vanille-extract in een andere beslag kom en klop het rustig tot één geheel
- Voeg met een mixer het natte mengsel toe aan het droge
- Voeg vervolgens de koffie toe en mix het tot een glad beslag
- Verdeel het beslag over de twee taartvormen en bak het 35 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat het geheel 30 minuten in de vorm afkoelen, haal het vervolgens uit de vorm en laat het volledig afkoelen
- Verbrokkel ondertussen de chocolade in stukken en smelt het bain-marie boven een pan met kokend water
- Roer tot al het chocolade is gesmolten en laat het afkoelen tot kamertemperatuur
- Klop de boter in een beslag kom met een mixer tot deze zacht is geworden
- Voeg de eidooier van 1 ei toe en mix het geheel voor 3 minuten
- Voeg geleidelijk de basterd suiker toe met de mixer op de laagste stand en mix tot een gladde romige massa
- Mix als laatste de chocolade rustig door het mengsel en smeer ongeveer de helft meteen op de bovenkant van de twee afgekoelde taarten
- Plaats de twee taarten op elkaar en smeer de rest van de chocolade glazuur op de zijkant van de taart
- Verdeel de Kitkat over de zijkant van de taart en houd het geheel bij elkaar met een strik
- Verdeel als laatste de Maltesers over de bovenkant
Details
Tip: Voor de chocolade afwerking kan je pure of melk chocolade gebruiken afhankelijk van je smaak.
Benodigdheden
Oven, ronde taartvormen (ongeveer 20cm doorsnede), mixer
Een heerlijk recept mijn vraag is wanneer gebruik je de hagelslag in deze taart
Ik lus geen koffie, kan ik dat ook vervangen door iets anders of gewoon weglaten?