Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 12
Kiwi Vanille Cupcakes, heerlijk fris fruitige taartjes! Erg leuk om te maken en super lekker! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 5 kiwi's
- 60ml melk
- 1,5 theelepel vanille extract
- 240gr boter op kamer temperatuur
- 150gr kristal suiker
- 1 ei
- 200gr zelfrijzend bakmeel
- 1/4 theelepel zout
- eiwit van 2 eieren
- 100gr poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cupcakes bakvorm met 12 papieren vormpjes
- Schil de kiwi's en pureer 3 van de 5 met een vork
- Snijd de overgebleven 2 kiwi’s in 12 plakjes en zet deze apart
- Mix de melk, 1 theelepel van de vanille extract en 2/3 van de gepureerde kiwi's in een kom
- Klop de helft van de boter en suiker met een garde in een kom tot een glad mengsel
- Klop vervolgens het ei en eiwit er voorzichtig door
- Zeef het bakmeel samen met het zout
- Mix de helft van het bakmeel door het boter mengsel
- Klop vervolgens het melk-kiwi mengsel erdoor gevolgd door de rest van het bakmeel
- Verdeel het beslag over de papieren vormpjes en bak de Kiwi Vanille Cupcakes 20 minuten in de voorverwarmde oven
- Klop ondertussen de rest van het boter tot een luchtig geheel
- Voeg beetje bij beetje de rest van de gepureerde kiwi toe. Zorg ervoor dat het niet te waterig wordt. Gebruik zonodig minder gepureerde kiwi
- Meng vervolgens een 1/2 theelepel vanille extract en de poedersuiker door het mengsel
- Haal de cupcakes uit de oven en versier ze met een toefje kiwi glazuur
- Garneer de cupcakes als laatste met een plakje kiwi
Benodigdheden
Oven, cupcakes bakvorm