Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 4
Deze Knoflook Gamba's zijn een van de meest bekende tapas in Spanje. Het is zeer eenvoudig te bereiden en ongelooflijk lekker!
Ingrediënten
- 500gr gepelde gamba's
- 6 eetlepels olijfolie
- 6 teentjes geperste knoflook
- 4 eetlepels fijngehakte peterselie
- 3 eetlepels paprikapoeder
- zout en vers gemalen peper naar smaak
- citroensap
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbak laag
- Fruit de knoflook in de olie voor ongeveer 30 seconden op matig vuur
- Voeg de gamba's en vervolgens de paprikapoeder toe en roer alles even goed door
- Voeg als laatste de peterselie toe zodra de gamba's na ongeveer 2 minuten roze beginnen te worden
- Als je de gamba's te lang door bakt worden ze erg droog dus haal de pan van het vuur zodra ze roze kleuren
- Breng het geheel op smaak met zout en peper en besprenkel het met een beetje verse citroensap
- Serveer de Knoflook Gamba's met pita brood