Knoflook Gamba’s

0
2985
knoflook-gambas
knoflook-gambas
Bereidingstijd: 10 minuten
Personen: 4

Deze Knoflook Gamba's zijn een van de meest bekende tapas in Spanje. Het is zeer eenvoudig te bereiden en ongelooflijk lekker!

Ingrediënten

  • 500gr gepelde gamba's
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 teentjes geperste knoflook
  • 4 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 3 eetlepels paprikapoeder
  • zout en vers gemalen peper naar smaak
  • citroensap

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbak laag
  2. Fruit de knoflook in de olie voor ongeveer 30 seconden op matig vuur
  3. Voeg de gamba's en vervolgens de paprikapoeder toe en roer alles even goed door
  4. Voeg als laatste de peterselie toe zodra de gamba's na ongeveer 2 minuten roze beginnen te worden
  5. Als je de gamba's te lang door bakt worden ze erg droog dus haal de pan van het vuur zodra ze roze kleuren
  6. Breng het geheel op smaak met zout en peper en besprenkel het met een beetje verse citroensap
  7. Serveer de Knoflook Gamba's met pita brood

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here