Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 4
Kokos Curry Rijst Met Noten is een lekker oosters bijgerecht. Serveer het bijvoorbeeld samen met een stukje kipfilet en verse groenten. Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 50gr krenten
- 50gr cashewnoten, ongezouten
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 klein stukje (ongeveer 2cm) verse gember, fijngehakt
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1/2 theelepel cayennepeper
- 1/2 theelepel zout
- 300gr basmatirijst
- 200ml water
- 130ml kokosmelk
- handje fijngesneden verse koriander
- 1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
- Spoel de krenten af en laat ze samen met de cashewnoten 15 minuten wellen in een kommetje met lauw water
- Fruit de ui in een grote koekenpan of wok en voeg de knoflook en gember toe
- Voeg de kerriepoeder, cayennepeper en zout toe en roer het goed door
- Voeg het water de rijst en de kokosmelk toe, roer het goed door elkaar en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen totdat het meeste vocht verdwenen en de rijst gaar is
- Laat ondertussen de krenten en cashewnoten uitlekken
- Voeg de krenten en cashewnoten toe aan de rijst en laat het nog 10 minuten staan met de deksel op de pan
- Voeg als laatste de koriander en citroensap toe en schep het een paar keer om