Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 12 stuks
Kokos en limoen, de perfecte combinatie. Deze cakejes zijn zó lekker dat ze nooit lang blijven liggen.
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 250 gram suiker
- 1 el bakpoeder
- Snufje zout
- 250 ml melk
- 125 ml canola olie of andere neutrale olie
- 2 eieren
- 1 tl kokos of vanille extract*
- 6 el gemalen kokos
- 1/2 kopje kokos ter garnering Voor het glazuur
- 250 gram poedersuiker
- 2 el limoensap
- Limoenrasp (optioneel)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik of kleinere cake vormpjes in.
- Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een grote kom en voeg de suiker toe. Meng de ingrediënten met een garde.
- Doe ik een kleiner kommetje de melk, olie, eieren en het kokos extract en meng alles samen met de garde.
- Giet nu het natte beslag bij de andere ingrediënten en meng dit met een garde of elektrische mixer tot een glad beslag. Voeg de gemalen kokos toe en meng dit door het beslag.
- Giet het beslag in de vormpjes totdat ze driekwart vol zijn. Bak de cakejes zo'n 15 minuten lang in de oven en controleer de gaarheid met een saté prikker. Als deze schoon uit het cakeje komt is deze gaar. Als je één grote cake maakt controleer je na 30 minuten bakken.
- Neem de cakejes uit de oven en laat ze volledig afkoelen. Bereid ondertussen het glazuur door beetje bij beetje het limoensap bij de poedersuiker te schenken en goed te roeren. Het glazuur moet vloeibaar naar niet te dun zijn.
- Zet een koekenpan op middelhoog vuur en rooster hier de resterende kokos in totdat deze goudbruin begint te worden.
- Bestrijk ieder cakeje met een eetlepel glazuur en bestrooi deze met wat geroosterde kokos en wat limoenrasp.
Details
*van het recept kan ook één grote cake gemaakt worden
*Kan je geen kokos extract vinden dan kan je met vanille extract alsnog een heerlijke cake maken