Bereidingstijd: 80 minuten
Personen: 4
Als je ooit zelf komkommers geteelt hebt dan weet je dat zodra de plant volwassen wordt er ineens overal komkommers zijn! Bovendien lijken ze te groeien met onnatuurlijke snelheid.. En wat dan te doen met al die komkommers?
Ingrediënten
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- 2 theelepels honing
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 2 eetlepels sesamolie
- 1 rode ui in zeer dun gesneden ringen
- 2 eetlepels fijngehakte gember
- 3 teentjes fijngehakte knoflook
- 1/4 theelepel zeezout
- 3 komkommers
- 1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
- 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
Bereidingswijze
- Meng de eerste vier ingrediënten in een kom en klop het goed door elkaar
- Voeg de gesneden rode ui toe en zet het gedurende een uur apart zodat de smaken goed kunnen intrekken
- Na een uur, voeg de gember, knoflook en zeezout toe en meng het geheel goed door elkaar
- Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaden en snijd het vervolgens in dunne plakjes
- Voeg de komkommer, samen met de geroosterde sesamzaadjes en koriander toe en meng alles wederom goed door elkaar
- Laat de komkommersalade minimaal 10 minuten staan en verwijder de overtollige vloeistof uit de kom voor het opdienen
Details
Tip: Erg lekker tijdens een zomerse barbecue!