Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4
Krieltjes! Voeg een beetje balsamico azijn en een aantal kruiden toe en je hebt een heerlijke salade!
Ingrediënten
- 700gr krieltjes
- 1 theelepel zout
- 30ml balsamico azijn
- 50gr fijngehakte rode ui
- 30gr gehakte peterselie
- 15gr fijngehakte bieslook
- 60ml extra vergine olijfolie
- zout en vers gemalen zwarte peper
Bereidingswijze
- Doe de krieltjes in een grote pan met koud water en voeg 1 theelepel zout toe
- Breng het water aan de kook en laat het 8 tot 10 minuten koken tot de krieltjes gaar zijn. Laat de krieltjes uitlekken
- Meng de balsamico azijn met de nog warme krieltjes in een grote kom en laat het 5 minuten intrekken
- Voeg de rode ui, peterselie, bieslook en olijfolie toe, meng het door elkaar en breng op smaak met een beetje zout en peper
Details
Tip: In het voorjaar, vervang de krieltjes met nieuwe aardappelen. Nieuwe aardappelen zijn een feest voor je smaakpapillen! Ze zijn niet alleen frisser van smaak, ook voller!