Kroketten recept

4
16618
kroketten-recept
kroketten-recept
Bereidingstijd: 195 minuten
Personen: 4

4 personen

195 minuten

Bereidingswijze

Ingrediënten

    Benodigdheden

    Frituurpan

    Details Kroketten recept

    Ingrediënten

    • 300gr runderpoulet
    • 200ml runderbouillon
    • 4 takjes fijngehakte peterselie
    • 3 eetlepels boter
    • 3 eetlepels bloem
    • 2 eieren
    • 150gr paneermeel
    • zout
    • peper
    • nootmuskaat
    • 1 eetlepel melk
    • 1 eetlepel olie

    Bereidingswijze

    1. Snijd het vlees fijn in kleine stukjes
    2. Laat de boter smelten in een koekenpan, roer de bloem erdoor en laat dit ongeveer 2 minuten zachtjes garen op laag vuur
    3. Voeg al roerende de koude bouillon toe en blijf roeren tot er een gladde saus ontstaat
    4. Roer vervolgens het vlees en de gehakte peterselie erdoor en laat het 2 minuten zachtjes doorkoken
    5. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat
    6. Schep de ragout in een kom en laat het minimaal 2 uur in de koelkast koud en stijf worden
    7. Klop in een diep bord de eieren met melk en olie los
    8. Strooi het paneermeel op een plat bord
    9. Verdeel de ragout in gelijke porties en maak van ieder portie een kroketvorm en rol de kroket vervolgens losjes door de paneermeel
    10. Rol de kroket vervolgens door het eimengsel en nog een keer door de paneermeel
    11. Zet de kroketten nog minimaal een uur terug in de koelkast
    12. Verhit het frituurvet tot 180 graden Celcius
    13. Frituur de kroketten ongeveer 5 minuten

    Details

    Tip: Van hetzelfde mengsel kunt u ook bitterballen draaien.

    Benodigdheden

    Frituurpan

    4 REACTIES

    1. Hallo, omdat mijn man niet tegen frituren kan, vraag ik mij af : zijn deze kroketten ook te bakken in de oven? Alvast hartelijk bedankt voor het wantwoord.

      • Dat is mogelijk. Ik zou wel wat extra bloem toevoegen voor een dikkere ragout. Ook kan je het beste na het vormen van de kroketten deze eerst door de bloem halen en daarna 2 keer door het ei mengsel en paneer meer. Op deze manier heb je minder kans dat de kroketten open barsten tijdens het bakken.
        Bak de kroketten op de hoogste stand voor 10-15 minuten.

    2. Ik lees vaak dat er ook gelatine door de ragoût moet….dat zie ik niet terug in uw recept. Zijn de kroketten dan niet geslapen?
      Gr. magda

    LAAT EEN REACTIE ACHTER

    Please enter your comment!
    Please enter your name here