Kruidenboter met Champignons

0
2043
kruidenboter-met-champignons
kruidenboter-met-champignons
Bereidingstijd: 20 minuten
Personen: 4

Kruidenboter met champignons is een smakelijke en eenvoudige manier om een heerlijke smaak aan je gerechten toe te voegen of als dip op een stukje stokbrood. Het is ook een geweldige manier om je restjes champignons te gebruiken. Hier is alles wat je moet weten om deze smakelijke boter te maken.

Om te beginnen, moet je champignons schoonmaken en fijn snijden. Verhit vervolgens een pan op middelhoog vuur en smelt wat boter. Voeg de champignons toe en bak ze tot ze zacht zijn. Breng ze op smaak met zout en peper en laat ze afkoelen.

Terwijl de champignons afkoelen, kun je de kruidenboter maken. Klop hiervoor een pakje zachte boter met een mixer tot het licht en luchtig is. Voeg vervolgens gehakte knoflook, gehakte peterselie, tijm en oregano toe. Mix goed en breng op smaak met zout en peper.

Voeg nu de afgekoelde champignons toe aan de kruidenboter en roer goed door elkaar. Leg de boter op een stuk bakpapier en vorm er een rol van. Rol het bakpapier rond de boter en draai de uiteinden dicht. Leg de boter minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Kruidenboter met champignons is heerlijk op geroosterd brood, gebakken aardappelen of bij een stukje vlees of vis. Het is ook een geweldige manier om extra smaak toe te voegen aan een eenvoudige pasta of rijstgerecht.

Als je deze boter wilt bewaren, kun je hem invriezen. Verwijder het bakpapier en wikkel de boter in plasticfolie. Leg hem in de vriezer en haal hem eruit als je hem nodig hebt.

Samenvattend is kruidenboter met champignons een heerlijke manier om extra smaak toe te voegen aan je gerechten. Het is ook een geweldige manier om restjes champignons te gebruiken. Met slechts een paar ingrediënten en een beetje tijd, kun je deze smakelijke boter maken en ervan genieten wanneer je maar wilt.

Kruidenboter met Champignons lekker met een stukje stobrood en een glas rode wijn. Dit recept kan prima dienen als voorgerecht of als bijgerecht. Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • 500gr champignons
  • 1 klontje boter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 geperste teentjes knoflook
  • 200gr roomboter op kamer temperatuur
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 eetlepel room

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon met een borsteltje en smelt het klontje boter in een koekenpan
  2. Voeg de champignons en citroensap toe en bak ze ongeveer 3 minuten op matig tot hoog vuur
  3. Voeg de knoflook toe en bak het nogmaals 30 seconden
  4. laat het geheel uitlekken op een vel keuken papier en doe het in een kom
  5. Roer de roomboter door de champignons en voeg al roerend de oregano, basilicum en room toe
  6. Serveer de Kruidenboter met Champignons met stokbrood

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here