Bereidingstijd: 40 minuten
Personen: 4
Lamskoteletten met Granaatappel en Bloemkoolpuree, wat een prachtig hoofdgerecht voor tijdens het kerstdiner! Imponeer je vrienden en familie met dit relatief eenvoudig recept! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 4 lamskoteletten
- 1 eetlepel olijfolie
- zout en peper naar smaak
- 2 teentjes gepreste knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- 250ml+125ml granaatappelsap
- 2 eetlepels granaatappel/cranberry jam
- 1 theelepel chilipeper
- 1 theelepel mosterdzaad
- 4 eetlepel fijngesneden verse munt
- 1 bloemkool
- 1 eetlepel boter
- 125ml kookroom
- 125ml groentebouillon
- 1 theelepel Djintan (gemalen komijnzaad
- 1 theelepel paprikapoeder
- 100gr granaatappel pitjes
Bereidingswijze
- Doe de lamskoteletten in een schaal, besprenkel het met olijfolie en bestrooi het met zout en peper naar smaak
- Voeg de knoflook, rozemarijn en 250ml granaatappelsap toe en dek de schaal af met plastic folie
- Zet de schaal een nacht in de koelkast
- Breng de volgende dag de granaatappel/cranberry jam, chilipeper, mosterdzaad, 2 eetlepels van de fijngesneden munt en 125ml granaatappelsap in een steelpan aan de kook
- Laat het geheel ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur zodat ongeveer de helft van het vocht verdampt
- Zet de granaatappel saus opzij
- Was ondertussen de bloemkool en snij deze in stukken
- Kook de bloemkool ongeveer 10 mintuten in ruim water
- Laat de bloemkool uitlekken en pureer het vervolgens met een staafmixer
- Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloemkoolpuree toe
- Voeg de kookroom, bouillon en Djintan en paprikapoeder toe en roer het goed door elkaar
- Haal de pan van het vuur en zet het opzij
- Haal de lamskoteletten uit de marinade en bak beide kanten op hoog vuur in 2 minuten bruin
- Smeer ze vervolgens in met de granaatappel saus, matig het vuur en bak beide kanten nogmaals 3 tot 4 minuten afhankelijk van de dikte van de koteletten
- Verwarm ondertussen de bloemkoolpuree en granaatappel saus
- Plaats een grote lepel bloemkoolpuree in het midden van een bord en plaats een kotelet op de puree
- Schenk een beetje saus over de lamskotelet en garneer het geheel met de granaatappel pitjes en overgebleven verse munt
Details
Tip: Serveer de koteletten met groene asperges of sperziebonen
Benodigdheden
Staafmixer