Lasagne met Gehakt en Spinazie

0
8588
lasagne-met-gehakt-en-spinazie
lasagne-met-gehakt-en-spinazie
Bereidingstijd: 95 minuten
Personen: 6

Lasagne met Gehakt en Spinazie, het kost een beetje tijd maar het uiteindelijke resultaat is het zeker waard! Veel kookplezier!

Ingrediënten

  • klontje boter
  • 1 versnipperde ui
  • 800gr rundergehakt
  • 2 geperste teentjes knoflook
  • 400gr gepelde tomaten
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 350gr tomatensaus
  • 120ml water
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 1,5 gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1,5 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 4 eetlepels gehakte verse peterselie
  • 12 lasagne bladen
  • 450gr ricotta
  • 1 ei
  • 200gr gehakte spinazie
  • 350gr plakjes mozzarella
  • 60gr geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een koekenpan en fruit de ui tot deze glazig wordt
  2. Voeg vervolgens de gehakt en de knoflook toe en bak het gehakt rul
  3. Voeg de gepelde tomaten, tomatenpuree, tomatensaus en het water toe en roer het goed door elkaar
  4. Breng de saus op smaak met de suiker, basilicum, venkelzaad, Italiaanse kruiden, 1 theelepel zout, peper en 2 eetlepels van de peterselie
  5. Bedek de pan en laat het ongeveer anderhalf uur zachtjes sudderen onder af en toe roeren
  6. Klop de ricotta met het ei in een kom tot één geheel
  7. Voeg de resterende peterselie en 1/2 theelepel zout toe
  8. Verwarm de oven voor op 190°C
  9. Verspreid een derde van de vleessaus over de bodem van een ingevette ovenschaal
  10. Schik 3 lasagnebladen over de saus en schenk vervolgens de helft van het ricotta mengsel over de bladen
  11. Verspreid vervolgens de helft van de spinazie over de ricotta
  12. Schik vervolgens 3 lasagne bladen over de spinazie, verspreid weer een derde van de vleessaus over de lasagne bladen, dek het weer af met lasagne bladen, schenk daarover de rest van de ricotta en vervolgens de overgebleven spinazie
  13. Schik weer 3 lasagnebladen over de spinazie en verspreid de overgebleven vleessaus over de lasagnebladen
  14. Bedek het geheel met de mozzarella en Parmezaanse kaas
  15. Dek de Lasagne met Gehakt en Spinazie af met zilverfolie en zet het 25 minuten in de voorverwarmde oven
  16. Verwijder de folie en bak het nog eens 25 minuten
  17. Laat het 15 minuten afkoelen alvorens je de lasagne serveert

Benodigdheden

Oven, ovenschaal van ongeveer 17x24 cm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here