Bereidingstijd: 85 minuten
Personen: 12
Smullen! Deze Frambozen Cheesecake is echt heerlijk! Dat zeg ik meestal wanneer het woord "taart" in een recept voorkomt maar de zoete frisheid van de frambozen in combinatie met de cheesecake is echt fantastisch! Goed voor 12 porties. Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 200gr verkruimelde biscuits
- 100gr gesmolten boter
- 650gr roomkaas naturel
- 300gr gecondenseerde melk
- 4 eieren
- 200gr creme fraiche
- 2 theelepels vanille-extract
- 275gr frambozen
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Meng de biscuit kruimels en de boter in een beslagkom
- Verdeel het mengsel over de bodem van een met boter ingevette springvorm, druk het goed aan en bak het gedurende 10 minuten in de oven
- Roer de roomkaas in een beslagkom tot een glad mengsel en klop vervolgens de gecondenseerde melk erdoor
- Voeg de eieren, creme fraiche en vanille extract toe en klop het mengsel tot deze glad is
- Giet het mengsel in de taartvorm en bak het gedurende 40 minuten in de oven
- Laat de cheesecake afkoelen
- Verdeel de frambozen over de cheesecake en zet het daarna minimaal een uur in de koelkast
- Bestrooi voor het serveren de frambozen cheesecake met poedersuiker
Benodigdheden
Springvorm met een doorsnede van ongeveer 24cm