Bereidingstijd: 45 minuten
Personen: 1 salade
Met een paar simpele ingrediënten tover je deze heerlijke salade met midden oosterse smaken op tafel.
Ingrediënten
- 200 gram linzen
- 5 el extra vergine olijfolie
- 12 teentjes knoflook
- 3/4 kopje verse fijngesneden munt
- 3/4 kopje verse fijngesneden peterselie
- 4 el verse citroenrasp of azijn
- 1 1/2 tl komijnpoeder
- 1/4 tl piment
- Zout en zwarte peper
Bereidingswijze
- Spoel de linzen af en kook ze in ruim water totdat ze zacht zijn. Dit duurt ongeveer 25-30 minuten.
- Snijd ondertussen de knoflook zeer fijn en voeg 3 eetlepels van de olijfolie toe in een koekenpan. Voeg de knoflook toe en bak deze voor 5-8 minuten op zeer laag vuur totdat de knoflook begint te ruiken maar zonder dat deze bruin wordt en zet vervolgens het gas uit.
- Meng de citroensap met de rest van de olijfolie, de komijn en de piment.
- Giet de linzen af en doe deze in een schaal. Zet de olijfolie met knoflook weer op het gas en schenk de dressing hier bij en verwarm het geheel voor een minuut.
- Schenk de verwarmde dressing over de linzen en laat het geheel iets afkoelen. Meng de zeer fijngesneden munt en peterselie door de salade en breng de salade op smaak met peper en zout.
- Eet de salade lauwwarm of op kamertemperatuur.
Details
Tip: Heb je geen piment in huis? Meng gelijke delen kaneel en kruidnagelpoeder met een snufje nootmuskaatpoeder.