Bereidingstijd: 90 minuten
Personen: 16
Toen ik klein was ging ik vaak met mijn moeder naar een lokale bakker waar ze ook heerlijke bonbons maakten. Mijn moeder en ik hadden het laatst over hoe lekker die eigenlijk waren, en in het bijzonder de Limoen Kokos Truffels! Dus hebben we maar besloten om ze zelf te maken en het recept met jullie te delen. Ik heb ze hier en daar wel een beetje aangepast en ik hoop dat jullie ze lekker vinden! Veel kookplezier!
Ingrediënten
- 75gr cashew noten
- 60gr geraspte kokos
- 125ml verse limoensap
- 1 eetlepel limoenrasp
- 4 eetlepels honing
- 1/2 theelepel zout
- klein handje verse spinazie
- 60gr cacaopoeder
- 120ml kokos olie
- 60ml honing
Bereidingswijze
- Laat de cashew noten minimaal 4 uur weken ineen kom met water
- Giet ze af, doe ze in een keukenmachine en pureer het op hoge snelheid
- Voeg de kokos, limoensap, limoenrasp, honing en de zout toe en mix het tot een gladde massa
- Voeg als laatste de spinazie toe en mix het geheel tot alles goed door elkaar gemengd is
- Zet het mengsel een uur in de koelkast tot het stevig genoeg is om balletjes van te scheppen
- Schep met hulp van een meloenlepel of theelepel balletjes van het mengsel en plaats deze op een met folie bedekte plaat en zet het ongeveer een uur in de vriezer
- Klop ondertussen de rest van de ingrediënten tot een gladde massa in een kom
- Laat het eventjes rusten zodat de massa iets steviger wordt en dip vervolgens de truffels in de chocolade
- Leg ze terug op de folie en daarna 10 minuten in de vriezer
- Bewaar de Limoen Kokos Truffels in de koelkast
Benodigdheden
Keukenmachine