Bereidingstijd: 105 minuten
Personen: 8
Limoen Meringue Taart, echt een heerlijk recept ingestuurd door Linda de Jager! Wie van uitdaging houd is erg blij met dit recept. Eéntje voor gevorderden! Veel bakplezier!
Ingrediënten
- 125gr suiker
- rasp van 3 limoentjes
- 4 eieren
- 175ml limoensap
- gember (ongeveer 2cm bij 2cm), geschild en geraspt
- 2 theelepels maizena
- 275gr boter
- 200gr biscuitjes
- 3 eetlepels kristalsuiker
- 1 theelepel kaneel
- 75gr gesmolten boter
- eiwit van 4 eieren
- 150gr poedersuiker basterdsuiker
Bereidingswijze
- Breng een pan met een bodem heet water aan de kook
- Doe de suiker en limoenrasp in een kleine steelpan
- Wrijf de suiker en de rasp een kleine minuut samen tussen je vingers totdat het sterk begint te geuren
- Klop de eieren, en vervolgens de limoensap, gember en maizena door het suikermengsel
- Plaats de steelpan in de andere pan met het kokend water
- Klop het mengsel constant tot het 80°C bereikt (in ongeveer 10 minuten)
- Schenk het mengsel in een keukenmachine en laat het afkoelen tot 60°C
- Voeg beetje bij beetje de boter toe met de keukenmachine op hoge snelheid
- Laat de keukenmachine nog 3 minuten aan nadat je al het boter hebt toegevoegd
- Doe het mengsel in een kom of bakje en zet het afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast
- Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm (ongeveer 25cm doorsnede) in met een klontje boter
- Mix de biscuitkruimels met 3 eetlepels kristalsuiker, 1 theelepel kaneel en de gesmolten boter in een grote kom
- Doe het mengsel in de taartvorm en druk het tegen de onder- en zijkant van de vorm om zodat er een gelijkmatige basis voor de taart ontstaat
- Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat het vervolgens afkoelen
- Schep ondertussen de limoen vulling in de taartvorm en zet de oven alvast aan op de grilstand
- Klop het eiwit met het zout met de mixer op de hoogste stand (niet te veel bewegen) totdat het eiwit behoorlijk wat volume krijgt
- Zeef de poedersuiker en spatel het voorzichtig door het eiwit
- Smeer de meringue over de taart en zet het onder de gril totdat de meringue goudbruin wordt
- Laat de Limoen Meringue Taart 15 minuten afkoelen buiten de koelkast en zet het vervolgens minmaal 3 uur in de koelkast voordat je de taart serveert
Benodigdheden
Keukenthermometer, keukenmachine, taartvorm (ongeveer 25cm doorsnede), oven met grill stand