Limoen Meringue Taart

0
2510
limoen-meringue-taart
limoen-meringue-taart
Bereidingstijd: 105 minuten
Personen: 8

Limoen Meringue Taart, echt een heerlijk recept ingestuurd door Linda de Jager! Wie van uitdaging houd is erg blij met dit recept. Eéntje voor gevorderden! Veel bakplezier!

Ingrediënten

  • 125gr suiker
  • rasp van 3 limoentjes
  • 4 eieren
  • 175ml limoensap
  • gember (ongeveer 2cm bij 2cm), geschild en geraspt
  • 2 theelepels maizena
  • 275gr boter
  • 200gr biscuitjes
  • 3 eetlepels kristalsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 75gr gesmolten boter
  • eiwit van 4 eieren
  • 150gr poedersuiker basterdsuiker

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met een bodem heet water aan de kook
  2. Doe de suiker en limoenrasp in een kleine steelpan
  3. Wrijf de suiker en de rasp een kleine minuut samen tussen je vingers totdat het sterk begint te geuren
  4. Klop de eieren, en vervolgens de limoensap, gember en maizena door het suikermengsel
  5. Plaats de steelpan in de andere pan met het kokend water
  6. Klop het mengsel constant tot het 80°C bereikt (in ongeveer 10 minuten)
  7. Schenk het mengsel in een keukenmachine en laat het afkoelen tot 60°C
  8. Voeg beetje bij beetje de boter toe met de keukenmachine op hoge snelheid
  9. Laat de keukenmachine nog 3 minuten aan nadat je al het boter hebt toegevoegd
  10. Doe het mengsel in een kom of bakje en zet het afgedekt minimaal 4 uur in de koelkast
  11. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een taartvorm (ongeveer 25cm doorsnede) in met een klontje boter
  12. Mix de biscuitkruimels met 3 eetlepels kristalsuiker, 1 theelepel kaneel en de gesmolten boter in een grote kom
  13. Doe het mengsel in de taartvorm en druk het tegen de onder- en zijkant van de vorm om zodat er een gelijkmatige basis voor de taart ontstaat
  14. Bak de taartbodem 10 minuten in de voorverwarmde oven en laat het vervolgens afkoelen
  15. Schep ondertussen de limoen vulling in de taartvorm en zet de oven alvast aan op de grilstand
  16. Klop het eiwit met het zout met de mixer op de hoogste stand (niet te veel bewegen) totdat het eiwit behoorlijk wat volume krijgt
  17. Zeef de poedersuiker en spatel het voorzichtig door het eiwit
  18. Smeer de meringue over de taart en zet het onder de gril totdat de meringue goudbruin wordt
  19. Laat de Limoen Meringue Taart 15 minuten afkoelen buiten de koelkast en zet het vervolgens minmaal 3 uur in de koelkast voordat je de taart serveert

Benodigdheden

Keukenthermometer, keukenmachine, taartvorm (ongeveer 25cm doorsnede), oven met grill stand

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here