Linzensalade met zwarte bonen is een heerlijk en voedzaam gerecht dat perfect is voor liefhebbers van gezonde, plantaardige maaltijden. Deze salade zit boordevol smaak, eiwitten en vezels, en is eenvoudig te bereiden.
Om te beginnen, heb je een aantal ingrediënten nodig, waaronder gekookte linzen en zwarte bonen. Linzen zijn peulvruchten die bekend staan om hun hoge eiwit- en vezelgehalte, terwijl zwarte bonen een goede bron van eiwitten, vezels en mineralen zijn. Je kunt zowel gedroogde linzen en bonen koken, of kiezen voor kant-en-klare varianten uit blik om tijd te besparen.
Naast linzen en zwarte bonen, kun je ook andere ingrediënten toevoegen aan je salade, zoals verse groenten. Denk aan komkommer, tomaten, paprika, wortelen, en rode ui. Deze groenten voegen smaak, kleur en voedingsstoffen toe aan je salade. Je kunt ze in stukjes snijden of julienne snijden, afhankelijk van je voorkeur.
Vervolgens kun je een dressing maken om je linzensalade op smaak te brengen. Een eenvoudige dressing kan bestaan uit olijfolie, citroensap, knoflook, zout en peper. Je kunt ook andere kruiden en specerijen toevoegen, zoals komijn, paprikapoeder, of verse kruiden zoals peterselie of koriander, om je dressing extra smaak te geven.
Meng de gekookte linzen, zwarte bonen, groenten en dressing in een grote kom en roer goed door elkaar. Je kunt ook wat bladgroenten toevoegen, zoals spinazie of rucola, voor extra voedingswaarde en frisheid. Proef en pas de smaak aan met extra zout, peper of citroensap, indien nodig.
Je linzensalade met zwarte bonen is nu klaar om geserveerd te worden! Je kunt het als hoofdgerecht serveren, als bijgerecht bij een andere maaltijd, of als een gezonde lunchoptie. Het is een kleurrijke en smaakvolle salade die boordevol voedingsstoffen zit, zoals eiwitten, vezels, vitamines en mineralen, en een geweldige toevoeging is aan een gezond dieet. Geniet van deze heerlijke linzensalade met zwarte bonen als een voedzaam en smakelijk gerecht!
Klik hier voor meer recepten met linzen.
Ingrediënten
- Ingrediënten:
- 1 kopje groene of bruine linzen(ongekookt)
- 1 blik zwarte bonen
- 1 rode paprika
- 2 Roma tomaten
- 1/2 kleine (rode) ui
- 2/3 kopje peterselie
- 1 lente uitje Voor de dressing:
- Sap van 1 limoen
- 2 el olijfolie
- 1 tl Franse mosterd
- 1 tl honing
- 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl oregano
- Snufje zout
Bereidingswijze
- Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten in een schaaltje te combineren. Meng alles goed met een garde totdat er een gladde dressing ontstaat.
- Snijd de paprika en tomaten in kleine blokjes. Snipper de ui en snij de peterselie fijn en snijd de lente-ui in ringetjes.
- Spoel de zwarte bonen af en laat ze even uitlekken. Spoel de linzen af met koud water en combineer alle ingrediënten voor de salade in een grote kom. Schenk de dressing hier overheen en meng de salade goed.
- Serveer de salade direct of bewaar deze in de koelkast.