Linzensalade met zwarte bonen en komijn limoendressing

Bereidingstijd: 30 minuten
Personen: 6 personen

Deze salade is verrassend lekker en ideaal als bijgerecht of lunch. De heerlijke frisse dressing maakt het helemaal af.

Ingrediënten

    Ingrediënten:
  • 1 kopje groene of bruine linzen(ongekookt)
  • 1 blik zwarte bonen
  • 1 rode paprika
  • 2 Roma tomaten
  • 1/2 kleine (rode) ui
  • 2/3 kopje peterselie
  • 1 lente uitje
  • Voor de dressing:
  • Sap van 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl Franse mosterd
  • 1 tl honing
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl oregano
  • Snufje zout

Bereidingswijze

  1. Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak ondertussen de dressing door alle ingrediënten in een schaaltje te combineren. Meng alles goed met een garde totdat er een gladde dressing ontstaat.
  3. Snijd de paprika en tomaten in kleine blokjes. Snipper de ui en snij de peterselie fijn en snijd de lente-ui in ringetjes.
  4. Spoel de zwarte bonen af en laat ze even uitlekken. Spoel de linzen af met koud water en combineer alle ingrediënten voor de salade in een grote kom. Schenk de dressing hier overheen en meng de salade goed.
  5. Serveer de salade direct of bewaar deze in de koelkast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here