Voorbereiding: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Personen: 15-20 porties
Dit maïscake recept komt rechtstreeks uit Amerika waar ze hun ‘cornbread’ het liefst bij de chilli con carne eten. Zelf vind ik het ook heerlijk bij een kopje koffie met wat boter en honing er op.
klik hier voor korting op boodschappen.
Ingrediënten
- 4 eieren
- 1 kopje melk
- 1 tl vanille extract
- 90 gram boter
- 1 kopje maïsmeel
- 2 kopjes bloem (gezeefd)
- 1 1/2 kopje suiker
- 1 el bakpoeder
- 1 tl zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakblik van 25x35 cm in, of bedek deze met bakpapier.
- Smelt de boter en scheid de ei gelen van de eiwitten. meng de boter, de vanille, de melk en de ei gelen samen in een kom. Voeg de maïsmeel, de bloem, suiker, bakpoeder en zout toe en meng dit zonder te lang te blijven roeren.
- Klop in een aparte kom de eiwitten met een elektrische mixer totdat er stijve pieken ontstaan.
- Vouw de eiwitten door het beslag totdat deze net in het beslag zijn opgenomen.
- Giet het beslag in het bakblik en bak de cake in 25-30 minuten gaar. Check de gaarheid door een satéprikker in de cake te steken. Als deze er schoon uit komt is de cake klaar.
- Haal het bakblik uit de oven en laat de cake minstens 5 minuten afkoelen voordat je deze aansnijdt.