Bereidingstijd: 70 minuten
Personen: 4
Ieder land heeft zo z'n eigen klassiekers wat recepten betreft. Malva Pudding is wat mij betreft de Zuid Afrikaanse klassieker bij uitstek! Het is een heerlijk dessert die in Zuid Afrika vooral wordt gegeten als nagerecht bij "de braai", oftewel barbecue. Het is een plezier dit recept met jullie te delen!
Ingrediënten
- 300gr suiker
- 2 grote eieren
- 1 eetlepel abrikozenjam
- 150gr bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1/2 theelepel zout
- 150gr boter
- 1 theelepel azijn
- 80ml melk
- 200ml koksroom
- 75ml heet water
- 2 theelepels vanille extract
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Vet een middelgrote ovenschaal in met een klontje boter
- Klop 175gr suiker en de eieren door elkaar tot het een dikke massa vormt. Klop vervolgens de jam erdoor
- Smelt 50gr boter in een steelpan en voeg de azijn toe. Zeef vervolgens de bloem, bakpoeder en zout erdoor
- Voeg dit mengsel samen met de melk toe aan het eimengsel en klop het geheel goed door elkaar
- Giet het mengsel in de ingevette ovenschaal en bak het tot de pudding bruin is, ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven
- Voor de saus, smelt 100gr boter in een steelpan en voeg de room, 125gr suiker, 75ml heet water en 10ml vanille extract toe en roer het geheel goed door totdat het een geheel vormt
- Haal de Malva Pudding uit de oven en schenk direct een beetje saus over de pudding en laat het vervolgens 10 minuten afkoelen. Snij het in porties en serveer het met de warme saus over de pudding heen geschonken
Details
Tip: Serveer de Malva Pudding met een bolletje vanille ijs.
Benodigdheden
Oven, ovenschaal (ongeveer 20cm x 20cm)